KREM MIGDAŁOWY 45% 200g Włoski BRONTESE
Krem z migdałów - 45 % orzechów
CREMA ALLA MANDORLA
Bez konserwantów
Bez sztucznych barwników
Bez glutenu
Bez oleju palmowego
Na bazie oliwy extra vergine
Ciesz się słodkim kęsem prawdziwości! Krem do smarowania z migdałów powstaje z ręcznej pracy nad starannie wybranymi migdałami najwyższej jakości i naturalnymi składnikami. Doskonały do spożycia o każdej porze dnia, delikatny, wykwintny i o wyraźnym smaku. Idealny do wykorzystania w wypiekach lub po prostu jako dodatek do chleba.
Składniki: Migdały 45%, cukier, mleko w proszku, olej ekstra vergine z oliwek, tłuszcze roślinne nieuwodornione (olej słonecznikowy), masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa.
Pochodzenie migdałów: UE
Format:200 g -1 kg - 3 kg
Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Okres przydatności do spożycia:18 miesięcy
Wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 2376 kJ / 550 kcal
- Tłuszcze: 33,30 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7 g
Węglowodany: 50,4 g
- w tym cukry: 48 g
Białko: 11 g Błonnik: 2 g Sól: 0,1 g
Nasza firma
Nasza firma rolnicza rozpoczęła swoją działalność w latach '50 i '60 na Sycylii, w Naso, w prowincji Mesyna, jako małe rodzinne przedsiębiorstwo zajmujące się handlem oliwą z oliwek i orzechami laskowymi z Nebrodi.
Obecnie jesteśmy już trzecim pokoleniem i chociaż na przestrzeni lat rozszerzyliśmy nasze doświadczenia oraz posiadane tereny w różnych prowincjach Sycylii, zawsze chcieliśmy zachować rodzinny charakter i jakość, która od zawsze nas wyróżnia.
Pistacje z Bronte obecnie, oprócz własnej produkcji orzechów laskowych z Nebrodi i migdałów z Sycylii, nasze plantacje pistacji na zboczach wulkanu Etna, na wysokości 700 metrów nad poziomem morza, stanowią trzon naszej produkcji.
Nasze plantacje pistacji są uprawiane wyłącznie z roślin odmiany „Bianca" lub tzw. „neapolitańskiej", znanej jako odmiana „Resina" z Bronte. Teren jest pochodzenia lawowego, a dzięki gorącym latom i mroźnym zimom jest to idealne miejsce dla najlepszych pistacji na świecie.
Po ponad dwóch wiekach doświadczeń i tradycji przekazywanych z ojca na syna, w tym technik uprawy, troski o zbiory i umiejętności przetwarzania, nasza rodzinna firma rolnicza jest jedną z niewielu, które uzyskały prestiżowe oznaczenie „Pistacchio Verde di Bronte D.O.P.", co gwarantuje konsumentowi w 100% autentyczność, jakość, smak i unikalne doznania, jakie oferują jedynie pistacje z lawowego terenu Bronte.
W tym pięknym otoczeniu kolorów, smaków i zapachów nasza firma skoncentrowała się i wyspecjalizowała w zrównoważonej uprawie, w poszanowaniu otaczającej nas natury.
Kontrola całego łańcucha produkcyjnego pozwala nam śledzić każdy etap procesu produkcji, aby zapewnić produkty najwyższej jakości
Certyfikaty
Firma rolnicza Naxida od zawsze zwraca uwagę na jakość oraz kwestie związane ze zrównoważonym rozwojem środowiskowym. W tym celu stosuje zasady produkcji i korzysta z wykwalifikowanej pomocy technicznej, przeprowadzając liczne i dokładne kontrole bezpośrednio na polach produkcyjnych, okresowo wykonując analizy chemiczno-fizyczne gleb, analizy liści, analizy wód irygacyjnych oraz szczegółowe analizy uzyskanych produktów.
Te ważne certyfikaty plasują firmę rolniczą Naxida wśród najlepszych krajowych i europejskich firm produkujących wysokiej jakości produkty rolne.
Nasza dumna chluba wśród naszych kremów do smarowania.
Wykonany ręcznie wyłącznie z "Pistacchio Verde di Bronte D.O.C.", bez konserwantów i barwników, wyróżnia się otulającym smakiem i niezrównanym aromatem.
Krem do smarowania z pistacji "Pistacchio Verde di Bronte D.O.C." jest doskonały do nadziewania ciast lub po prostu do smakowania na chlebie. Produkt niezbędny dla prawdziwych miłośników pistacji: intensywny, kremowy, niepowtarzalny !