KREM MIGDAŁOWY 45% włoski BRONTESE z Sycylii 200g
KREM MIGDAŁOWY 45% 200g Włoski BRONTESE
Krem z migdałów - 45 % orzechów
- CREMA ALLA MANDORLA
- Bez konserwantów
- Bez sztucznych barwników
- Bez glutenu
- Bez oleju palmowego
- Na bazie oliwy extra vergine
Ciesz się słodkim kęsem prawdziwości!
Krem do smarowania z migdałów powstaje z ręcznej pracy nad starannie wybranymi migdałami najwyższej jakości i naturalnymi składnikami.
Doskonały do spożycia o każdej porze dnia, delikatny, wykwintny i o wyraźnym smaku. Idealny do wykorzystania w wypiekach lub po prostu jako dodatek do chleba.
Składniki:
- Migdały 45%
- cukier
- mleko w proszku
- olej ekstra vergine z oliwek
- tłuszcze roślinne nieuwodornione (olej słonecznikowy) masło kakaowe
- emulgator: lecytyna sojowa.
- Pochodzenie migdałów: UE
- Format: 200 g
Nasza firma
- Nasza firma rolnicza rozpoczęła swoją działalność w latach '50 i '60 na Sycylii, w Naso, w prowincji Mesyna, jako małe rodzinne przedsiębiorstwo zajmujące się handlem oliwą z oliwek i orzechami laskowymi z Nebrodi.
- Obecnie jesteśmy już trzecim pokoleniem i chociaż na przestrzeni lat rozszerzyliśmy nasze doświadczenia oraz posiadane tereny w różnych prowincjach Sycylii, zawsze chcieliśmy zachować rodzinny charakter i jakość, która od zawsze nas wyróżnia.
Certyfikaty
- Firma rolnicza Naxida od zawsze zwraca uwagę na jakość oraz kwestie związane ze zrównoważonym rozwojem środowiskowym. W tym celu stosuje zasady produkcji i korzysta z wykwalifikowanej pomocy technicznej, przeprowadzając liczne i dokładne kontrole bezpośrednio na polach produkcyjnych, okresowo wykonując analizy chemiczno-fizyczne gleb, analizy liści, analizy wód irygacyjnych oraz szczegółowe analizy uzyskanych produktów.
Te ważne certyfikaty plasują firmę rolniczą Naxida wśród najlepszych krajowych i europejskich firm produkujących wysokiej jakości produkty rolne.
Nasze plantacje
- Pistacji są uprawiane wyłącznie z roślin odmiany „Bianca" lub tzw. „neapolitańskiej", znanej jako odmiana „Resina" z Bronte. Teren jest pochodzenia lawowego, a dzięki gorącym latom i mroźnym zimom jest to idealne miejsce dla najlepszych pistacji na świecie.
Po ponad dwóch wiekach doświadczeń i tradycji przekazywanych z ojca na syna, w tym technik uprawy, troski o zbiory i umiejętności przetwarzania, nasza rodzinna firma rolnicza jest jedną z niewielu, które uzyskały prestiżowe oznaczenie „Pistacchio Verde di Bronte D.O.P.", co gwarantuje konsumentowi w 100% autentyczność, jakość, smak i unikalne doznania, jakie oferują jedynie pistacje z lawowego terenu Bronte.