CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba 25kg


Symbol:
8014601250353
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 9.9 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 25 kg |
Kod kreskowy | 8014601250353 |
EAN | 8014601250353 |
Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038
Zostaw telefon |
|
CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba 25kg

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba 25kg
- Poznaj profesjonalną mąkę Caputo Manitoba - typ 0, stworzoną z myślą o wypiekach wymagających wyjątkowej siły glutenu i długiej fermentacji. Dzięki bardzo wysokiej wartości W (ok. 370-400) mąka ta jest idealna do ciast drożdżowych, panettone, babek, pizzy neapolitańskiej, ciasta na długą fermentację oraz wypieków z użyciem zakwasu. Duża zawartość białka sprawia, że ciasto jest elastyczne, dobrze zatrzymuje gazy fermentacyjne i rośnie równomiernie, dając lekką i puszystą strukturę.
Zastosowanie: pieczywo o długim czasie wyrastania, pizza, ciasta świąteczne, panettone, croissanty, wypieki z dużą ilością tłuszczu lub cukru.


Parametry mąki Caputo Manitoba Typ 0:
- Typ mąki: Tipo 0 (średnio oczyszczona, z zachowaniem wartości odżywczych zewnętrznych warstw ziarna)
- Wartość W (siła mąki): ok. 370-400 - bardzo silna mąka
- P/L (elastyczność/rozciągliwość): ok. 0.50-0.70 - dobra równowaga między siłą a elastycznością
- Zawartość białka: ok. 14,5%
- Wilgotność: maks. 15,5%
- Zalecana fermentacja: długoterminowa (ciasta 24-72h, fermentacja w niskich temperaturach lub z dużą ilością tłuszczu)
- Kolor mąki: jasny kremowy
- Zastosowanie: Pizza neapolitańska (na długim wyrastaniu) Panettone, pandoro, ciasta świąteczne Croissanty, brioche, wypieki maślane Wypieki na zakwasie i z długą fermentacją
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.