FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak CYTRYNA 250ml

Symbol: 5098802740915
34,90 zł
szt.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9,90 zł
Odbiór osobisty 0,00 zł
Paczkomaty InPost 9,90 zł
Paczkomaty InPost (Pobranie) 14,90 zł
Kurier 14,90 zł
Kurier (Pobranie) 24,90 zł
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038

Zostaw telefon

FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak CYTRYNA 250ml

image
image

Odkryj wyjątkowy smak oliwy z oliwek

  • FRANTOIO EMANUELE aromatyzowanej cytryną. Ta starannie wyselekcjonowana oliwa o pojemności 250ml łączy w sobie najwyższej jakości oliwę extra vergine z intensywnym aromatem świeżej cytryny, co sprawia, że jest idealnym dodatkiem do sałatek, grillowanych potraw oraz wielu innych dań.

Parametry:

  • Nazwa produktu: Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Smak Cytryna
  • Producent: Frantoio Emanuele
  • Pojemność: 250 ml
  • Typ: Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana
  • Aromat: Cytryna
  • Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromat cytryny
  • Data ważności: 12.2025
image
image

Oliwa FRANTOIO EMANUELE

  • wyróżnia się nie tylko swoim smakiem, ale także starannością produkcji, która gwarantuje, że każdy łyk to niepowtarzalne doznanie kulinarne. Doskonałość w każdej kropli sprawia, że będzie stanowić doskonały wybór dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej oraz zdrowego stylu życia.
  • Zamów już dziś i wzbogacaj swoje potrawy o ten wyjątkowy smak!

Zastosowanie:

  • Idealna do skrapiania sałatek
  • pieczywa
  • makaronów
  • mięs 
  • jako dodatek do dipów
image
image

Producent oliw marki Frantoio Emanuele

  • (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu.

HISTORIA

  • Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
image
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.