FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak CYTRYNA 250ml
Symbol:
5098802740915
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 9.9 |
Dostępność | Średnia dostępność 22 szt. |
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | 5098802740915 |
EAN | 5098802740915 |
Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038
Zostaw telefon |
|
FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak CYTRYNA 250ml
Odkryj wyjątkowy smak oliwy z oliwek
- FRANTOIO EMANUELE aromatyzowanej cytryną. Ta starannie wyselekcjonowana oliwa o pojemności 250ml łączy w sobie najwyższej jakości oliwę extra vergine z intensywnym aromatem świeżej cytryny, co sprawia, że jest idealnym dodatkiem do sałatek, grillowanych potraw oraz wielu innych dań.
Parametry:
- Nazwa produktu: Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Smak Cytryna
- Producent: Frantoio Emanuele
- Pojemność: 250 ml
- Typ: Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana
- Aromat: Cytryna
- Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromat cytryny
- Data ważności: 12.2025
Oliwa FRANTOIO EMANUELE
- wyróżnia się nie tylko swoim smakiem, ale także starannością produkcji, która gwarantuje, że każdy łyk to niepowtarzalne doznanie kulinarne. Doskonałość w każdej kropli sprawia, że będzie stanowić doskonały wybór dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej oraz zdrowego stylu życia.
- Zamów już dziś i wzbogacaj swoje potrawy o ten wyjątkowy smak!
Zastosowanie:
- Idealna do skrapiania sałatek
- pieczywa
- makaronów
- mięs
- jako dodatek do dipów
Producent oliw marki Frantoio Emanuele
- (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu.
HISTORIA
- Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.