FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak POMARAŃCZA 250ml

Symbol: 5096605359273
34.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier 14.9
Kurier (Pobranie) 24.9
Dostępność Mało
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038

Zostaw telefon

FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak POMARAŃCZA 250ml

image

Odkryj wyjątkowy smak

  • oliwy z oliwek aromatyzowanej FRANTOIO EMANUELE o smaku pomarańczy. Ta delikatna oliwa, o pojemności 250 ml, jest idealnym dodatkiem do sałatek, dań głównych oraz jako aromatyczna baza do sosów. Dzięki starannie dobranym składnikom, zachowuje doskonałą jakość oliw z oliwek, jednocześnie wzbogacając ich charakterystyczny smak świeżymi nutami soczystych pomarańczy. Doskonałe połączenie goryczki i owocowej słodyczy sprawia, że każda kropla tej oliwy to prawdziwa uczta dla podniebienia.
image
image

Parametry:

  • Nazwa produktu: Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Smak Pomarańcza
  • Producent: Frantoio Emanuele
  • Pojemność: 250 ml
  • Typ: Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana
  • Aromat: Pomarańcza
  • Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromaty czosnku
  • Data ważności: 12.2025

FRANTOIO EMANUELE

  • Produkt zapakowany jest w estetyczną butelkę, która zapewnia długotrwałą świeżość oraz atrakcyjny wygląd na Twojej półce. Idealny wybór dla miłośników medytacji smakowej i zdrowego stylu życia. Odkryj nowe możliwości w kuchni z FRANTOIO EMANUELE!
image
image

Zastosowanie:

  • Idealna do skrapiania sałatek
  • pieczywa
  • makaronów
  • mięs 
  • jako dodatek do dipów

Producent oliw marki Frantoio Emanuele

  • (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu. 
image
image

HISTORIA

  • Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.