FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak Peperoncino 250ml

Symbol: 5098667728615
34,90 zł
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
34,90 zł
szt.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9,90 zł
Odbiór osobisty 0,00 zł
Paczkomaty InPost 9,90 zł
Paczkomaty InPost (Pobranie) 14,90 zł
Kurier 14,90 zł
Kurier (Pobranie) 24,90 zł
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038

Zostaw telefon

FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak Peperoncino 250ml

image

Oliwa z oliwek FRANTOIO EMANUELE

o smaku papryczki chilli to doskonały wybór dla miłośników intensywnych doznań smakowych. Wydobyta z najwyższej jakości oliwek, ta aromatyzowana oliwa harmonijnie łączy tradycyjne, włoskie metody produkcji z pikantnym smakiem chili. Jej intensywny aromat i wyrazisty charakter sprawiają, że idealnie nadaje się do sałatek, makaronów oraz dań mięsnych, dodając im wyjątkowej wyrazistości.

image
image

Parametry:

  • Nazwa produktu: Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Smak papryczki chilli
  • Producent: Frantoio Emanuele
  • Pojemność: 250 ml
  • Typ: Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana
  • Aromat: Chili 
  • Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromaty papryczki chilli
  • Data ważności: 12.2025

FRANTOIO EMANUELE

  • Każda butelka o pojemności 250 ml została starannie zapakowana, by zachować świeżość i jakość produktu. Dzięki zastosowaniu naturalnych składników, FRANTOIO EMANUELE Peperoncino stanowi zdrową alternatywę dla osób pragnących wzbogacić swoją kuchnię o nowe smaki. Wzbogać swoje dania o niezapomniany aromat tej wyjątkowej oliwy i ciesz się każdą chwilą spędzoną przy stole.
image
image

Zastosowanie:

  • Idealna do skrapiania sałatek
  • pieczywa
  • makaronów
  • mięs 
  • jako dodatek do dipów

Producent oliw marki Frantoio Emanuele

  • (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu. 
image
image

HISTORIA

  • Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.