FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak Peperoncino 250ml

Symbol: 5098667728615
34.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier 14.9
Kurier (Pobranie) 24.9
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038

Zostaw telefon

FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak Peperoncino 250ml

image

Oliwa z oliwek FRANTOIO EMANUELE

o smaku papryczki chilli to doskonały wybór dla miłośników intensywnych doznań smakowych. Wydobyta z najwyższej jakości oliwek, ta aromatyzowana oliwa harmonijnie łączy tradycyjne, włoskie metody produkcji z pikantnym smakiem chili. Jej intensywny aromat i wyrazisty charakter sprawiają, że idealnie nadaje się do sałatek, makaronów oraz dań mięsnych, dodając im wyjątkowej wyrazistości.

image
image

Parametry:

  • Nazwa produktu: Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Smak papryczki chilli
  • Producent: Frantoio Emanuele
  • Pojemność: 250 ml
  • Typ: Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana
  • Aromat: Chili 
  • Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromaty papryczki chilli
  • Data ważności: 12.2025

FRANTOIO EMANUELE

  • Każda butelka o pojemności 250 ml została starannie zapakowana, by zachować świeżość i jakość produktu. Dzięki zastosowaniu naturalnych składników, FRANTOIO EMANUELE Peperoncino stanowi zdrową alternatywę dla osób pragnących wzbogacić swoją kuchnię o nowe smaki. Wzbogać swoje dania o niezapomniany aromat tej wyjątkowej oliwy i ciesz się każdą chwilą spędzoną przy stole.
image
image

Zastosowanie:

  • Idealna do skrapiania sałatek
  • pieczywa
  • makaronów
  • mięs 
  • jako dodatek do dipów

Producent oliw marki Frantoio Emanuele

  • (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu. 
image
image

HISTORIA

  • Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.