FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak Peperoncino 250ml
Symbol:
5098667728615
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 9.9 |
Dostępność | Średnia dostępność 36 szt. |
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | 5098667728615 |
EAN | 5098667728615 |
Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038
Zostaw telefon |
|
FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak Peperoncino 250ml
Oliwa z oliwek FRANTOIO EMANUELE
o smaku papryczki chilli to doskonały wybór dla miłośników intensywnych doznań smakowych. Wydobyta z najwyższej jakości oliwek, ta aromatyzowana oliwa harmonijnie łączy tradycyjne, włoskie metody produkcji z pikantnym smakiem chili. Jej intensywny aromat i wyrazisty charakter sprawiają, że idealnie nadaje się do sałatek, makaronów oraz dań mięsnych, dodając im wyjątkowej wyrazistości.
Parametry:
- Nazwa produktu: Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Smak papryczki chilli
- Producent: Frantoio Emanuele
- Pojemność: 250 ml
- Typ: Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana
- Aromat: Chili
- Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromaty papryczki chilli
- Data ważności: 12.2025
FRANTOIO EMANUELE
- Każda butelka o pojemności 250 ml została starannie zapakowana, by zachować świeżość i jakość produktu. Dzięki zastosowaniu naturalnych składników, FRANTOIO EMANUELE Peperoncino stanowi zdrową alternatywę dla osób pragnących wzbogacić swoją kuchnię o nowe smaki. Wzbogać swoje dania o niezapomniany aromat tej wyjątkowej oliwy i ciesz się każdą chwilą spędzoną przy stole.
Zastosowanie:
- Idealna do skrapiania sałatek
- pieczywa
- makaronów
- mięs
- jako dodatek do dipów
Producent oliw marki Frantoio Emanuele
- (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu.
HISTORIA
- Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.