FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak ROZMARYN 250ml

Symbol: 5098073783178
34.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier 14.9
Kurier (Pobranie) 24.9
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038

Zostaw telefon

FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak ROZMARYN 250ml

image

Oliwa z oliwek FRANTOIO EMANUELE

aromatyzowana rozmarynem to wyjątkowy produkt, który zadowoli nawet najbardziej wymagających miłośników kulinariów. Zamknięta w eleganckiej butelce o pojemności 250 ml, ta oliwa stanowi doskonały dodatek do sałatek, mięs, ryb oraz innych potraw, dodając im niepowtarzalnego smaku i aromatu świeżego rozmarynu.

image
image

Parametry:

  • Nazwa produktu: Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Smak Rozmaryn
  • Producent: Frantoio Emanuele
  • Pojemność: 250 ml
  • Typ: Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana
  • Aromat: Rozmaryn
  • Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromaty rozmaryn
  • Data ważności: 12.2025

FRANTOIO EMANUELE

  • Wyprodukowana z najlepszych oliwek, oliwa ta charakteryzuje się wysoką jakością oraz bogatym profilem smakowym. Aromatyzowana naturalnymi składnikami, zapewnia intensywną nutę rozmarynu, co czyni ją idealnym wyborem do dań włoskiej kuchni oraz wszelkich potraw, w których chcesz wzmocnić aromaty.

Oliwa z oliwek FRANTOIO EMANUELE to nie tylko doskonały wybór dla smakoszy, ale również dla osób dbających o zdrowie, gdyż oliwa z oliwek jest źródłem zdrowych tłuszczów oraz przeciwutleniaczy.

image
image

Zastosowanie:

  • Idealna do skrapiania sałatek
  • pieczywa
  • makaronów
  • mięs 
  • jako dodatek do dipów

Producent oliw marki Frantoio Emanuele

  • (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu.
image
image

HISTORIA

  • Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.