FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak ROZMARYN 250ml
Symbol:
5098073783178
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 9.9 |
Dostępność | Średnia dostępność 23 szt. |
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | 5098073783178 |
EAN | 5098073783178 |
Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038
Zostaw telefon |
|
FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak ROZMARYN 250ml
Oliwa z oliwek FRANTOIO EMANUELE
aromatyzowana rozmarynem to wyjątkowy produkt, który zadowoli nawet najbardziej wymagających miłośników kulinariów. Zamknięta w eleganckiej butelce o pojemności 250 ml, ta oliwa stanowi doskonały dodatek do sałatek, mięs, ryb oraz innych potraw, dodając im niepowtarzalnego smaku i aromatu świeżego rozmarynu.
Parametry:
- Nazwa produktu: Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Smak Rozmaryn
- Producent: Frantoio Emanuele
- Pojemność: 250 ml
- Typ: Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana
- Aromat: Rozmaryn
- Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromaty rozmaryn
- Data ważności: 12.2025
FRANTOIO EMANUELE
- Wyprodukowana z najlepszych oliwek, oliwa ta charakteryzuje się wysoką jakością oraz bogatym profilem smakowym. Aromatyzowana naturalnymi składnikami, zapewnia intensywną nutę rozmarynu, co czyni ją idealnym wyborem do dań włoskiej kuchni oraz wszelkich potraw, w których chcesz wzmocnić aromaty.
Oliwa z oliwek FRANTOIO EMANUELE to nie tylko doskonały wybór dla smakoszy, ale również dla osób dbających o zdrowie, gdyż oliwa z oliwek jest źródłem zdrowych tłuszczów oraz przeciwutleniaczy.
Zastosowanie:
- Idealna do skrapiania sałatek
- pieczywa
- makaronów
- mięs
- jako dodatek do dipów
Producent oliw marki Frantoio Emanuele
- (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu.
HISTORIA
- Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.