FRANTOIO EMANUELE oliwa extra vergine 250ml

Symbol: 5096999865572
34.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier 14.9
Kurier (Pobranie) 24.9
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038

Zostaw telefon

FRANTOIO EMANUELE oliwa extra vergine  250ml

image

Oliwa z oliwek extra vergine

  • Frantoio Emanuele o pojemności 250 ml to wyjątkowy produkt, który łączy w sobie doskonałą jakość i niepowtarzalny smak. Pozyskiwana z najlepszych oliwek, ta oliwa pochodzi z renomowanej włoskiej wytwórni, która od lat stosuje tradycyjne metody tłoczenia na zimno. Dzięki temu, Frantoio Emanuele zachowuje wszelkie cenne właściwości odżywcze oraz bogaty aromat.

image
image

Parametry:

  • Nazwa produktu:Oliwa z Oliwek
  • Producent: Frantoio Emanuele
  • Pojemność: 250 ml
  • Typ: Oliwa z oliwek extra vergine 
  • Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine
  • Data ważności: 12.2025

FRANTOIO EMANUELE 

  • Pojemność 250 ml sprawia, że jest to idealny wybór zarówno do codziennego użytku, jak i do przygotowywania wyjątkowych potraw podczas specjalnych okazji. Jej intensywny, owocowy smak doskonale uzupełnia sałatki, dania z mięs, ryb oraz różnorodne sosy. Dodatkowo, oliwa ta jest bogata w antyoksydanty oraz zdrowe tłuszcze, co czyni ją nie tylko pyszny, ale i zdrowym elementem diety.

Odnajdź w każdym łyku harmonijną harmonię smaków i aromatów, które przeniosą Cię wprost do słonecznej Italii. Wybierz oliwę extra vergine Frantoio Emanuele i przekonaj się, jak może wzbogacić Twoje kulinarne doświadczenia.

image
image

Zastosowanie:

  • Idealna do skrapiania sałatek
  • pieczywa
  • makaronów
  • mięs
  • jako dodatek do dipów

Producent oliw marki Frantoio Emanuele

  • (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu. 
image
image

HISTORIA

  • Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.