FRANTOIO EMANUELE oliwa extra vergine 250ml
Symbol:
5096999865572
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 9.9 |
Dostępność | Średnia dostępność 24 szt. |
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | 5096999865572 |
EAN | 5096999865572 |
Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038
Zostaw telefon |
|
FRANTOIO EMANUELE oliwa extra vergine 250ml
Oliwa z oliwek extra vergine
- Frantoio Emanuele o pojemności 250 ml to wyjątkowy produkt, który łączy w sobie doskonałą jakość i niepowtarzalny smak. Pozyskiwana z najlepszych oliwek, ta oliwa pochodzi z renomowanej włoskiej wytwórni, która od lat stosuje tradycyjne metody tłoczenia na zimno. Dzięki temu, Frantoio Emanuele zachowuje wszelkie cenne właściwości odżywcze oraz bogaty aromat.
Parametry:
- Nazwa produktu:Oliwa z Oliwek
- Producent: Frantoio Emanuele
- Pojemność: 250 ml
- Typ: Oliwa z oliwek extra vergine
- Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine
- Data ważności: 12.2025
FRANTOIO EMANUELE
- Pojemność 250 ml sprawia, że jest to idealny wybór zarówno do codziennego użytku, jak i do przygotowywania wyjątkowych potraw podczas specjalnych okazji. Jej intensywny, owocowy smak doskonale uzupełnia sałatki, dania z mięs, ryb oraz różnorodne sosy. Dodatkowo, oliwa ta jest bogata w antyoksydanty oraz zdrowe tłuszcze, co czyni ją nie tylko pyszny, ale i zdrowym elementem diety.
Odnajdź w każdym łyku harmonijną harmonię smaków i aromatów, które przeniosą Cię wprost do słonecznej Italii. Wybierz oliwę extra vergine Frantoio Emanuele i przekonaj się, jak może wzbogacić Twoje kulinarne doświadczenia.
Zastosowanie:
- Idealna do skrapiania sałatek
- pieczywa
- makaronów
- mięs
- jako dodatek do dipów
Producent oliw marki Frantoio Emanuele
- (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu.
HISTORIA
- Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.