FRANTOIO EMANUELE oliwa extra vergine 750ml Włochy Sycylia
Symbol:
5093758130223
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 9.9 |
Dostępność | Średnia dostępność 24 szt. |
Waga | 1.2 kg |
Kod kreskowy | 5093758130223 |
EAN | 5093758130223 |
Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038
Zostaw telefon |
|
FRANTOIO EMANUELE oliwa extra vergine 750ml Włochy Sycylia
oliwa extra vergine 750ml Włochy:
Poznaj autentyczny smak Sycylii z Oliwą Extra Vergine FRANTOIO EMANUELE o pojemności 750 ml, wyprodukowaną z najwyższej jakości oliwek. Tłoczona na zimno, ta oliwa z oliwek extra vergine zachowuje pełnię naturalnych aromatów oraz zdrowych właściwości. Charakteryzuje się bogatym, owocowym smakiem z subtelnymi nutami ziół, co czyni ją doskonałym dodatkiem do sałatek, makaronów, grillowanych warzyw i mięs.
Parametry:
- Nazwa produktu: Oliwa Extra Vergine
- Producent: FRANTOIO EMANUELE
- Pojemność: 750 ml
- Typ: Oliwa z oliwek extra vergine
- Kraj pochodzenia: Włochy, Sycylia
- Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, tłoczona na zimno
- Aromat: Intensywny, owocowy zapach z nutami ziołowymi
- Smak: Wyważony, z delikatną goryczką i pikantnością
- Data ważności: 30.12.2025
Oliwa Extra Vergine FRANTOIO EMANUELE
- to nie tylko doskonała jakość, ale również produkt, który wzbogaca każde danie, dodając mu wyjątkowego charakteru i włoskiej elegancji. Wybierz tę oliwę, aby cieszyć się świeżością i autentycznym smakiem w swojej kuchni!
Zastosowanie:
- Idealna do sałatek
- makaronów
- ryb
- dań mięsnych
- pieczywa
- jako dodatek do gotowania
Producent oliw marki Frantoio Emanuele
- (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu.
HISTORIA
- Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.