-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
0,00 zł
0
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
FRANTOIO EMANUELE oliwa extra vergine aromatyzowana smak CZOSNEK 250ml
FRANTOIO EMANUELE oliwa extra vergine aromatyzowana smak CZOSNEK 250ml
Odkryj wyjątkowy smak oliwy
extra vergine FRANTOIO EMANUELE aromatyzowanej naturalnym czosnkiem. Wyprodukowana z najwyższej jakości oliwek, ta oliwa o pojemności 250 ml z pewnością wzbogaci Twoje potrawy o intensywny aromat i głęboki smak. Idealna do sałatek, grillowanych warzyw oraz dań kuchni włoskiej, doskonale komponuje się z pastami i mięsami, nadając im niepowtarzalny charakter. Bez dodatków chemicznych, z pełnym poszanowaniem tradycyjnych metod produkcji, oliwa ta jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa.
Parametry:
- Nazwa produktu: Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Smak Czosnek
- Producent: Frantoio Emanuele
- Pojemność: 250 ml
- Typ: Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana
- Aromat: Czosnek
- Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromaty czosnku
FRANTOIO EMANUELE
- Przekonaj się, jak łatwo możesz podnieść jakość swoich posiłków dzięki tej aromatyzowanej oliwie. Produkt stanowi nieodłączny element każdej kuchni, która ceni sobie autentyczność oraz smak.
Zastosowanie:
- Idealna do skrapiania sałatek
- pieczywa
- makaronów
- mięs
- jako dodatek do dipów
Producent oliw marki Frantoio Emanuele
- (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu.
HISTORIA
- Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.