FRANTOIO EMANUELE oliwa extra vergine puszka 5L Włochy Sycylia

Symbol: 5097137072043
Brak towaru
339.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier 14.9
Kurier (Pobranie) 24.9
Dostępność Brak towaru
Waga 5.1 kg
Zostaw telefon

FRANTOIO EMANUELE oliwa extra vergine puszka 5L Włochy Sycylia

image

oliwa extra vergine puszka 5L Włochy:

Odkryj wyjątkowy smak Sycylii z Oliwą Extra Vergine FRANTOIO EMANUELE w dużej puszce o pojemności 5 litrów. Tłoczona na zimno, ta oliwa z oliwek extra vergine zachowuje wszystkie naturalne aromaty oraz zdrowe właściwości, które czynią ją nieocenionym składnikiem w każdej kuchni. Charakteryzuje się intensywnym, owocowym smakiem z subtelnymi nutami ziół, co czyni ją idealnym dodatkiem do sałatek, makaronów, grillowanych warzyw oraz mięs.

image
image

Parametry:

  • Nazwa produktu: Oliwa Extra Vergine
  • Producent: FRANTOIO EMANUELE
  • Pojemność: 5 litrów
  • Typ: Oliwa z oliwek extra vergine
  • Kraj pochodzenia: Włochy, Sycylia
  • Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, tłoczona na zimno
  • Aromat: Intensywny, owocowy zapach z nutami ziołowymi
  • Smak: Wyważony, z delikatną goryczką i pikantnością
  • Data ważności: 30.12.2025

FRANTOIO EMANUELE

  • Duża puszka zapewnia długotrwałą świeżość oliwy i jest doskonała dla intensywnego użytkowania w kuchni. Oliwa Extra Vergine FRANTOIO EMANUELE to synonim wysokiej jakości oraz włoskiej tradycji kulinarnej, która wzbogaca każde danie, nadając mu wyjątkowy charakter. Wybierz tę oliwę, aby cieszyć się autentycznym smakiem Sycylii w swoich potrawach!
image
image

Zastosowanie:

  • Idealna do sałatek
  • makaronów
  • ryb
  • dań mięsnych
  • jako dodatek do gotowania

Producent oliw marki Frantoio Emanuele

  • (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu.
image
image

HISTORIA

  • Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.