FRANTOIO EMANUELE oliwa z oliwek Biała Trufla 250ml Włochy Sycylia

Symbol: 5099483125404
34,90 zł
szt.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9,90 zł
Odbiór osobisty 0,00 zł
Paczkomaty InPost 9,90 zł
Paczkomaty InPost (Pobranie) 14,90 zł
Kurier 14,90 zł
Kurier (Pobranie) 24,90 zł
Dostępność Mało
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038

Zostaw telefon

FRANTOIO EMANUELE oliwa z oliwek Biała Trufla 250 ml Włochy Sycylia

image

oliwa z oliwek Biała Trufla 250 ml

Wzbogać swoje potrawy o luksusowy smak z Oliwą z Oliwek Białą Trufla FRANTOIO EMANUELE o pojemności 250 ml, wyprodukowaną w sercu Sycylii we Włoszech. Ta wyjątkowa oliwa z oliwek łączy w sobie aromatyczną nutę białej trufli z najwyższej jakości oliwą, tworząc doskonałe połączenie dla smakoszy. Idealna do skrapiania sałatek, makaronów, risotto oraz mięs, dodaje potrawom wyjątkowego charakteru i elegancji. 

image
image

Parametry:

  • Nazwa produktu: Oliwa z Oliwek Biała Trufla
  • Producent: FRANTOIO EMANUELE
  • Pojemność: 250 ml
  • Typ: Oliwa z oliwek extra vergine
  • Kraj pochodzenia: Włochy, Sycylia
  • Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromat białej trufli
  • Data ważności: 30.12.2025

Oliwa z Oliwek Biała Trufla

  • To nie tylko smak, ale również aromatyczne doznanie, które wprowadzi włoski styl do Twojej kuchni. Wybierz FRANTOIO EMANUELE i ciesz się autentycznym smakiem Sycylii w swoim domu!
image
image

Zastosowanie:

  • Idealna do skrapiania sałatek
  • makaronów
  • risotto
  • mięs
  • dań gourmet

Producent oliw marki Frantoio Emanuele

(wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu. 

image
image

HISTORIA

  • Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.