FRANTOIO EMANUELE oliwa z oliwek Biała Trufla 250ml Włochy Sycylia

Symbol: 5099483125404
34.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier 14.9
Kurier (Pobranie) 24.9
Dostępność Mało
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 537 869 038

Zostaw telefon

FRANTOIO EMANUELE oliwa z oliwek Biała Trufla 250 ml Włochy Sycylia

image

oliwa z oliwek Biała Trufla 250 ml

Wzbogać swoje potrawy o luksusowy smak z Oliwą z Oliwek Białą Trufla FRANTOIO EMANUELE o pojemności 250 ml, wyprodukowaną w sercu Sycylii we Włoszech. Ta wyjątkowa oliwa z oliwek łączy w sobie aromatyczną nutę białej trufli z najwyższej jakości oliwą, tworząc doskonałe połączenie dla smakoszy. Idealna do skrapiania sałatek, makaronów, risotto oraz mięs, dodaje potrawom wyjątkowego charakteru i elegancji. 

image
image

Parametry:

  • Nazwa produktu: Oliwa z Oliwek Biała Trufla
  • Producent: FRANTOIO EMANUELE
  • Pojemność: 250 ml
  • Typ: Oliwa z oliwek extra vergine
  • Kraj pochodzenia: Włochy, Sycylia
  • Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromat białej trufli
  • Data ważności: 30.12.2025

Oliwa z Oliwek Biała Trufla

  • To nie tylko smak, ale również aromatyczne doznanie, które wprowadzi włoski styl do Twojej kuchni. Wybierz FRANTOIO EMANUELE i ciesz się autentycznym smakiem Sycylii w swoim domu!
image
image

Zastosowanie:

  • Idealna do skrapiania sałatek
  • makaronów
  • risotto
  • mięs
  • dań gourmet

Producent oliw marki Frantoio Emanuele

(wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu. 

image
image

HISTORIA

  • Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.