MĄKA PISTACJOWA włoska BRONTESE z Sycyli 1kg gastronomia
MĄKA PISTACJOWA 1Kg Włoska BRONTESE
MĄKA PISTACJOWA 1 kg Włoska BRONTESE
- Opakowanie: 1 kg
BRONTESE
Nasza firma rolnicza rozpoczęła swoją działalność w latach '50 i '60 na Sycylii, w Naso, w prowincji Mesyna, jako małe rodzinne przedsiębiorstwo zajmujące się handlem oliwą z oliwek i orzechami laskowymi z Nebrodi.
MĄKA PISTACJOWA włoska
Obecnie jesteśmy już trzecim pokoleniem i chociaż na przestrzeni lat rozszerzyliśmy nasze doświadczenia oraz posiadane tereny w różnych prowincjach Sycylii, zawsze chcieliśmy zachować rodzinny charakter i jakość, która od zawsze nas wyróżnia.
Pistacje z Bronte obecnie, oprócz własnej produkcji orzechów laskowych z Nebrodi i migdałów z Sycylii, nasze plantacje pistacji na zboczach wulkanu Etna, na wysokości 700 metrów nad poziomem morza, stanowią trzon naszej produkcji.
Tradycja i Jakość:
Nasze plantacje pistacji są uprawiane wyłącznie z roślin odmiany „Bianca" lub tzw. „neapolitańskiej", znanej jako odmiana „Resina" z Bronte. Teren jest pochodzenia lawowego, a dzięki gorącym latom i mroźnym zimom jest to idealne miejsce dla najlepszych pistacji na świecie.
Autentyczne Pistacje:
Po ponad dwóch wiekach doświadczeń i tradycji przekazywanych z ojca na syna, w tym technik uprawy, troski o zbiory i umiejętności przetwarzania, nasza rodzinna firma rolnicza jest jedną z niewielu, które uzyskały prestiżowe oznaczenie „Pistacchio Verde di Bronte D.O.P.", co gwarantuje konsumentowi w 100% autentyczność, jakość, smak i unikalne doznania, jakie oferują jedynie pistacje z lawowego terenu Bronte.
W tym pięknym otoczeniu kolorów, smaków i zapachów nasza firma skoncentrowała się i wyspecjalizowała w zrównoważonej uprawie, w poszanowaniu otaczającej nas natury.
Kontrola całego łańcucha produkcyjnego pozwala nam śledzić każdy etap procesu produkcji, aby zapewnić produkty najwyższej jakości
Certyfikaty
Firma rolnicza Naxida od zawsze zwraca uwagę na jakość oraz kwestie związane ze zrównoważonym rozwojem środowiskowym. W tym celu stosuje zasady produkcji i korzysta z wykwalifikowanej pomocy technicznej, przeprowadzając liczne i dokładne kontrole bezpośrednio na polach produkcyjnych, okresowo wykonując analizy chemiczno-fizyczne gleb, analizy liści, analizy wód irygacyjnych oraz szczegółowe analizy uzyskanych produktów.